SØNDAG

 
 

Mone Eli Sæland
førsteamanuensis
Høgskolen i Oslo & Akershus
søndag kl. 09.30

Nye sider ved fett. Ikke en felles fiende likevel?


ralf2.jpg

Ralf Sundberg
lege og forsker
søndag kl. 10.30

I hvor stor grad kan vi stole på medisinsk forskning? Er forskningsjuks utbredt – og i tilfelle hvor mye? Ralf Sundberg har skrevet boken «Forskningsfusket», er kirurg og uavhengig forsker, med spesiell interesse for kolesterol og bindinger mellom forskningen og legemiddelindustrien.


Jonas Bergqvist
Kostholdsstrategi for optimal ytelse
leder Paleo-institutetet i Stockholm
søndag kl. 14.30

Hva skal du velge? LCHF? Lavkarbo? Middelhavskost? Det finne mange ulike kostholdsretninger der ute, og det er flere ting som vil avgjøre hvilket kosthold som er optimalt for deg.

Jonas Bergqvist har etablert kostholds- og treningsutdannelse ved Paleo-Institutet i Stockholm, og har hatt flere norske studenter. En kunnskapsrik ung mann, med særlig interesse for optimalt kosthold for gode treningsresultater.


 Helene Ragnhild har en aktiv blogg, og praksis på Ullevål Kiropraktorklinikk

Helene Ragnhild har en aktiv blogg, og praksis på Ullevål Kiropraktorklinikk

Helene Ragnhild
ernæringsfysiolog
søndag kl. 15.15

Helene driver bloggen heleneragnhild.blogg.no, har onlinekurs, holder foredrag og tar imot kunder på Ullevål Kiropraktorklinikk og over nett. Hun har en bachelorgrad i ernæringsfysiologi og ble tildelt prisen "årets ernæringsstudent" fra Bjørknes Høyskole. Hun har fra ung alder hatt en brennende interesse for koblingen mellom mat og helse, en interesse som kun har vokst etter mange år med egen sykdom. Hun brenner for et næringsrikt kosthold bestående av næringsrik, mettende og smakfull mat.

– Mitt mål er å inspirere så mange som mulig til å leve litt sunnere. Jeg er derfor opptatt av å formidle et balansert kosthold som kan få mennesker til å føle seg bra, innenfra og ut. Ellers elsker jeg å snakke om tarmhelse, hvordan vi kan få en bedre fordøyelse, samt et kosthold som fremmer fertilitet hos kvinner. Jeg skal fortelle om mitt syn på kosthold, de statlige rådene og hvordan en ernæringsstudent som meg endte opp med å fremsnakke smør, kraft og lever.


Turid Backer
konsulent, Vitaminaksjonen
søndag kl. 16.30

Ifjor høst fikk halve Norge sjokk da norske myndigheter ved Legemiddelverket strammet grepet, og satte en stopper for all import av vitaminer, mineraler og kosttilskudd. Dette ble det reagert meget sterkt på fra hele landet, det ble arrangert demonstrasjonstog i Oslo og Bergen og politikerne ble utsatt for et massivt press for å få endret dette. Vitaminer og mineraler ble igjen tillatt å importere (unntatt jod). Turid Backer har deltatt i arbeidet bak kulissene, og vil fortelle så mye hun kan om hvilke endringer som Vitaminaksjonen (blant andre) har klart å presse igjennom det siste året.

 VITAMINAKSJONEN kjempet mot importforbudet som ble innført i 2015. og tok mange oss på sengen. Plutselig fikk vi ikke lov å kjøpe vitaminer på nettet! Heldigvis har vi ildsjeler som Turid Backer, som har vært i front for å få reversert dette.

VITAMINAKSJONEN kjempet mot importforbudet som ble innført i 2015. og tok mange oss på sengen. Plutselig fikk vi ikke lov å kjøpe vitaminer på nettet! Heldigvis har vi ildsjeler som Turid Backer, som har vært i front for å få reversert dette.


ReidunVargas.jpg

Reidun Vargas
leder Kostreform Agder
søndag kl. 16.50

Kostreform for bedre helse har aktiviteter for å fremme et bedre kosthold og kunnskap om mat over hele landet. I Agder har Reidun Vargas funnet sin egen modell for dette arbeidet. Hun vil fortelle om hvordan kostholdsarbeid kan foregå på grasrota. En hyggelig avslutning på årets konferanse.

KJØP BILLETTER HER
Høstkonferansen lørdag og søndag - kr 1220,-
Lørdag (dagsbillett) - kr 850,-
Søndag (dagsbillett) - kr 850,-