FORELESERE & UTFYLLENDE PROGRAMBESKRIVELSE 2016

 
 
IMG_0093.JPG

WASIM ZAHID
kardiolog og forfatter
lørdag kl. 09.05

Wasim Zahid har nettopp skrevet en doktorgradsavhandling om bruk av ultralyd av hjertet for å bedre diagnostikk og erverve mer informasjon om prognose. Han har utgitt boken «Hemmeligheten» på Kagge forlag og skriver fast for VG Helg.
Dette er første gang han kommer på Høstkonferansen. Det som opptar ham mest for tiden er såkalt «preventiv kardiologi».
-Jeg gleder meg til konferansen og ser frem til å bidra. Jeg skal gi en grunleggende innføring i de ulike hjertesykdommene.
Avslutningsvis blir det en spørsmål-og- svar sekvens.


ROALD STRAND
lege, spesialområde ernærings- og miljømedisin
lørdag kl. 10.00

Roald Strand debuterer på Høstkonferansen. Roald er en sympatisk lege mange av oss har god kjennskap til, gjennom hans mangeårige engasjement for sammenhengen mellom kosthold, vitaminer, tilskudd og helse. Han har skrevet flere bøker og er en god og trygg foredragsholder.

Han gleder seg til årets konferanse:
-Ja, dette er en av høstens viktigste begivenheter for den som er opptatt av kosthold og ernæring. Jeg skal ta for meg ny forskning om viktigheten av Coenzym Q10 ved hjerte-karsykdom.

 Lege ved Kilden Helse på Majorstuen i Oslo, Roald Strand.

Lege ved Kilden Helse på Majorstuen i Oslo, Roald Strand.


 Dag Viljen Poleszynski, Helsemagasinet

Dag Viljen Poleszynski, Helsemagasinet

DAG VILJEN POLESZYNSKI
ernæringsfysiolog, dr. Philos
fagredaktør Helsemagasinet Vitenskap og fornuft
lørdag kl. 11.00


Dag Viljen Poleszynski er godt kjent for mange av oss. Han har bidratt i en rekke bøker, i tillegg til å ha skrevet flere selv – senest sammen med Iver Mysterud: Syk av sukker, frisk av fett. Han besitter mye kunnskap og har et spesielt interessefelt for steinalderkost og evolusjonslære.


moan.jpg

JOHAN MOAN
professor emeritus
lørdag kl. 13.30

Vi blir stadig påminnet på hvor viktig d-vitamin er for god helse. En av våre fremste autoriteter på dette feltet er Johan Moan.


JOAKIM ØIEN IVERSEN
lege
lørdag kl. 14.30

Dette er en foreleser som har salen i sin hule hånd.

Gleder du deg til årets konferanse?
- Jeg gleder meg. I år kommer det usedvanlig mange spennende foredragsholdere. Jeg tror alle vil lære noe nyttig som de kan begynne å gjøre når de kommer hjem igjen, men salen blir nok fort bli full, så det gjelder å være tidlig ute!

Joakim skal i disse dager åpne Senter for livsstilsmedisin på Lysaker 1. november og planlegger kurs med fokus på tiltak som kan hjelpe folk ut av behandlingskarusellen.

Hva vil du fortelle og lære oss på årets konferanse?

- Jeg skal si noe du aldri har hørt før. Hvis du har hjerte- og karsykdom selv eller kjenner noen som har det, vil dette være det viktigste du vil få høre i år. Hvis jeg bare kunne gjort én enkelt ting, skulle det vært det jeg skal fortelle om.


GUNN-KARIN SAKARIASSEN
ernæringsterapeut og sentralstyremedlem i Kostreform for bedre helse
lørdag kl. 15.45

Ernæringsterapeut Gunn-Karin Sakariassen er en av årets foreleser på Høstkonferansen. Hun vet å engasjere!

- Jeg gleder meg alltid til høstkonferansen. Det er en årlig begivenhet som alle som er interessert i siste nytt innen helse bør være med.
For tiden er Gunn-Karin spesielt opptatt av overvekt og manglene på strategi fra helsemyndighetenes side på fedmeproblematikken og diabetes. I år vil hun snakke om utfordringene med overvekt i Norge. Og litt om mat og hjemlengel! (Gunn-Karin er nordfra, for dere som ikke visste det!)

KJØP BILLETTER HER
Høstkonferansen lørdag og søndag - kr 1220,-
Lørdag (dagsbillett) - kr 850,-
Søndag (dagsbillett) - kr 850,-