Program

 
 

PROGRAM 21. OKTOBER – dørene åpnes kl 08.30 med registrering

09.30: Frank Wedde: Mat & mentale evner. Mat som øker dine prestasjoner. Hvordan håndtere stress. Hvordan henger fysisk og psykisk helse sammen? Frank Wedde er en populære foredragsholder og forfatter. Han jobber med mental trening og har flere ganger deltatt i verdensmesterskapet i hukommelse.


10.00: Mone Eli Sæland: Mat for god psykisk helse. Hvilken mat gjør godt for deg – hvilken mat hemmer deg? Bli frisk med mat – ikke piller! Mone Eli Sæland er førsteamanuensis og klinisk ernæringsfysiolog. Hun er en engasjerende og trollbindende foreleser.


11.00-11.30: Pause


11.30-12.15: Norsk tradisjonskost – bedre enn sitt rykte. Hvordan henger det sammen – gode råvarer, næringsopptak og fordøyelse – og hvordan du har det med deg selv? Ditt energinivå? Margit Vea er forfatter av flere bøker, en ildsjel som brenner for lokalmat og arrangerer en rekke kurs i hjemmelaget husmannskost.

12.15-13.00: Patrik Olsson & Lars-Erik Litsfeldt. Et nyt og bedre liv med bønner. Hvordan bønner og resistent stivelse kan gjøre underverker for blodsukkeret og treningsresultater. Patrik Olsson gikk markant ned i vekt etter at han introduserte bønner i kostholdet. Som blind type-1 diabetiker har han måttet forholde seg til utfordringer de fleste av oss ikke kan forestille oss. Han har kunnet redusere sitt insulininntak til nærmest null etter overgangen til et lavkarbo-inspirert kosthold med mye bruk av bønner. Med hjelp fra Lars-Erik Litsfeldt har han brakt dette ut til lesere i hele Norden. Du kan se frem til et engasjerende, rørende og spennende foredrag.

13.00-14.15: Lunsj og utstillerbesøk


14.15-14.45: Patrik Olsson og Lars-Erik Litsfeldt fortsetter. Spørsmål og svar fra salen.
 

14.45-15.30: Line Foldal: Den auto-immune protokollen (AIP). Som 14-åring fikk Line spiseforstyrrelser og dette plaget henne i 15 år. Hun utviklet en auto-immun sykdom som legene sa det va ingenting å gjøre med. Etter at hun begynte på Tunsberg Medisinske Skole og studerte ernæringsterapi, vokste tanken i henne at dette skulle hun klare å gjøre noe med! I dag er hun utdannet i ernæringsterapi og markedsføring, samt yoga-lærer. Bli kjent med Lines helsereise og den auto-immune protokollen AIP.

15.30-16.00: EKSTRA!: Bonnie Kaplan (prof. emerita University of Calgary)

Bonnie Kaplan er en av de første i verden som forsket på et sammensatt kosttilskudd, og har i 20 år gjort banebrytende studier på ernæringens rolle for psykisk helse og hjerneutvikling. Hun er kjent for sine foredrag i USA og Canada og er nå for første gang i Norge. Hun sier at denne nye forståelsen av vitaminer og mineralers betydning for vår psykiske helse, er den viktigste oppdagelsen på dette feltet i vår levetid. Dette kan gi mange mennesker nytt håp og spare våre helsebudsjetter for enorme summer hvert år.

Hennes arbeid er særlig aktuelt i vårt land der det nå er vedtatt at det skal tilbys psykiatri-behandling uten bruk av psykofarmaka. Disse vitamin-mineralpreparatene er de best utprøvde i verden og effekten av dem har langt overgått de kjente medisinene på feltet. Samtidig gir mikronutrients ikke de bivirkningene som mange av de kjente medisinene kan gi.

Området med utstillere er åpent til cirka kl. 17.00

Høstkonferansen 2017
1,295.00
Quantity:
Add To Cart

SØNDAG


09.00: Dørene åpnes


10.00: Terje Sandberg: Klarere i hodet uten melk og gluten. Terje var leder av Kostreform for bedre helse i to år. Han var i ferd med å utvikle diabetes da han én dag tok skjeen i egen hånd, la om til lavkarbokosthold uten melk og gluten og spiste seg frisk og rask i løpet av noen måneder. Han forteller om helsereisen, om hvordan det var å gjøre det stikk motsatte av det alle sa han “måtte” gjøre.


10.30-11.30: Gunn Karin Sakariassen & Hege Barhaughøgda: Spise seg frisk fra diabetes? Hva skjer med noen når de får beskjed om at de er i ferd med å få diabetes? Eller at de allerede har fullt utviklet sykdommen? Hvordan kan man motiveres til å endre kostholdet – hva skal til? Gunn-Karin Sakariassen sminker ikke budskapet, men forklarer deg nettopp hvor landet ligger. Hun er nestleder i Kostreform og har jobbet med kosthold i årtier. Hege er ernæringsfysiolog hos Fedon Lindberg.


11.30-11.45: Pause


11.45-12.30: Helene Ragnhild, bachelor i ernæringsfysiologi: Fordøyelsen og optimal tarmfunksjon. Hvordan påvirker det din psykiske helse. Helene engasjerte oss i fjor, og har mye på hjertet om mat! Hun brenner for et næringsrikt kosthold og fikk prisen for årets ernæringsstudent ved Bjørknes private høyskole!


12.30-14.00: Lunsj/pause/utstillerbesøk


14.00-14.45: Lege Joakim Øien Iversen: Hvilke næringsstoffer, matvarer og vitaminer trenger du for god psykisk helse? Hva kan du mangle ved psykisk sykdom? Joakim Iversen er en lege som besitter kunnskaper utover det vanlige: han interesserer seg spesielt for vitaminenes, mineralenes og næringsstoffenes betydning for en god helse. Han driver egen privatklinikk på Lysaker.


14.45-15.45: Steinar Larsen og Nina Husø: Hva gjør våre tanker og følelser med helsen?

Hva kan bekymringer gjøre med sykdom? Kan tanker, stress og bekymringer forverre et sykdomsbilde? Riktig kosthold er ikke alt. Stress, bekymringer og lite søvn påvirker sykdom negativt. Steinar driver livsstilsplattformen diasensa.com og diabetesbloggen blog.diasensa.com, og Nina er ernæringsterapeut ved Senter for Livsstilsmedisin på Lysaker.


15.45-16.00: Pause


16.00-16.45: Dag Viljen Poleszynski: Få en klarere hjerne med ketogen kost! Ketogent kosthold brukes i behandling av epileptikere. Har det kanskje et større potensiale innenfor psykiske sykdommer? Dag Poleszynski er ernæringsfysiolog og fagredaktør i Helsemagasinet. Han avslutter årets konferanse med et budskap som gir håp til mange som ikke oppnår tilfredsstillende resultater med medisiner alene. 

16.45-17.00: Avslutning av Høstkonferansen 2017 – utstillerbesøk – vel hjem!

 Vi sees i Sandvika 21.- 22. oktober.

Høstkonferansen 2017
1,295.00
Quantity:
Add To Cart