FOREDRAGSHOLDERE

Martina Johansson

Martina kommer til Norge for første gang, hun har skrevet flere bøker om keto og trening, har en av Sveriges mest leste helseblogger og er sivilingeniør med master i biofysikk og medisinsk bioteknikk. Hun debuterer i år på norsk med boken Ketoplanen.


Ralf Sundberg

Tungvekteren Ralf Sundberg er forfatter, samfunnsdebattant om kosthold og ernæring, lege, privatpraktiserende kirurg og forsker. I høst er han aktuell hos Lille Måne med sin nye bok om betennelser. Tidligere har han utgitt bøkene Forskningsfusket! – så blir du lurad av kost- och läkemedelindustrin (2011”) og Forskningsfusket bara fortsätter (2016).

Melissa Thelwall Bjargo

I et historisk perspektiv tyder mye på at cannabis har vært en viktig plante for menneskets evolusjon. Og hva er egentlig potensiale til CBD-olje som nå er i vinden? Melissa Thelwall Bjargo skal snakke om cannabinoider som vi får fra cannabisplanten og deres helsefremmende egenskaper. I Spania, hvor hun bor, brukes planten terapeutisk og kan erstatte bruk av tunge medikamenter, spesielt smertestillende. Melissa vil presentere vårt endocannabinoidsystem og hvordan cannabinoider kan regulere betennelsestilstander i kroppen. Melissa vil avmystifisere og berøre en del fordommer vedrørende bruk av cannabis (CBD-olje).

Karin Hvoslef

Karin Hvoslef har i over 40 år arbeidet med prestasjonsfremmende ernæring. Men hun har også en sterk historie å fortelle om egen kreftsykdom. Hvilke strategier kan man velge når man får en slik diagnose? Karin forteller om sine valg gjennom 15 år med behandling.

Terje Toftenes

Terje Toftenes fikk i 2009 en alvorlig kreftdiagnose. Han oppdaget noen røde flekker på kroppen. Han trodde det var en allergisk reaksjon på noe han hadde spist eller drukket. Det viste seg å være forstadier til kreft. Symptomene ble lenge oversett, men i 2016 fikk han konstatert en sjelden form for lymfekreft. Han produserer nå en film med navnet «Fri fra kreft». Han kommer til oss å fortelle om prosjektet, og hvilken strategi han valgte som resulterte i at han ble kreftfri.

Linda Rahbek

Linda Rahbek er naturterapeut og homeopraktiker MNLH, og daglig leder i EU Biotek. Hun har en treårig utdannelse fra Tyskland innen naturmedisin, med bred faglig bakgrunn spesielt på matintoleranser. I tillegg til testing for matintoleranser jobber hun med kostholdsveiledning og kropsscanning. EU Biotek er en av årets samarbeidspartnere for Høstkonferansen, og de stiller med stor stand og gode messetilbud.

Bente Josefsen

Bente Josefsen (f. 1974) er daglig leder av selskapet Frisk uten sukker. Hun har sin bakgrunn fra avhengighetsmedisin, med fordypning i sukkeravhengighet. Hun er utdannet hos Bittens Addiction. I tillegg har hun tatt fordypningsstudier i sukkeravhengighet hos Gorski Cenaps Corporation i USA. Bente er også utdannet friskvernkonsulent og kommunikolog.

Frisk uten sukker er det eneste selskapet i Norge pr i dag som er spesialiserte innfor sukkeravhengighet, og som holder onlinekurs kun for de som lider av en sukkeravhengighet. Frisk uten sukker tilbyr også foredrag til konferanser, bedrifter, etater, skoler og institusjoner.

Oddveig Myhre

Oddveig Myhre er Natural Medical Doctor (NMD) utdannet i USA, og nå praktiserende i Skien på Optimal Helse. Hun har en bredde i tilnærmingen sin ovenfor livsstilhelse, som få andre og ønsker å belyse forskjellene på menn og kvinners helse på årets konferanse. Hva kan dette bety når vi snakker om kosthold, kalorier og ketogent kosthold for hvert kjønn?

Åse-Line Baltzersen

Vi har ekstra stor glede av å ønske velkommen til Høstkonferansen som foreleser, Åse-Line Baltzersen. Åse-Line har foretatt en lang helsereise som har bydd på mange store, krevende utfordringer. Denne reisen har imidlertid gjort Åse-Line sterk og kunnskapsrik, og til en fantastisk ambassadør av hvilke forandringer man kan få til med egen innsats og når helsevesenet fungerer som det skal. Foredragets tittel: Fra kaos til ressurs.

Dag Viljen Poleszynski

Dag Viljen Poleszynski, er ansvarlig redaktør for Helsemagasinet Vitenskap og fornuft og initiativtaker til Kostreform for bedre helse. Han har spist ketogent i mange år og kombinerer dette med periodisk faste og hard styrketrening. I år vil Dag forelese om ketogent kosthold og faste i et historisk perspektiv. Vi kan love et helt nytt og interessant foredrag.

Marit Kolby Zinöcker

Marit Kolby Zinöcker er utdannet innen matvitenskap og ernæringsbiologi. Hun underviser i flere ulike temaer på bachelorstudiet i ernæring og medisin ved Bjørknes Høyskole. Marit er en ivrig formidler av matglede og kunnskap om mat og ernæring, og er opptatt av det helhetlige perspektivet. Hun er en aktiv samfunnsdebattant, og vi gleder oss stort til at hun kommer til oss for å snakke om problemene med ultraprosessert mat. Hun har en bachelorgrad i matvitenskap fra NMBU i Ås, og en mastergrad i ernæringsbiologi fra Universitetet i Oslo. Hun har tidligere jobbet på Rikshospitalets avdeling for cellebiologi, der hun forsket på signalveier i DNA reparasjon.

Jonas Sommer og Nanne Emilie Andersen

Jonas Sommer er fastlege ved Senter for livshjelp i Ski, der han blant annet jobber sammen med Audun Myskja. Han er en lege som ser hele mennesket og er stor tilhenger av meditasjon, pusteøvelser og yoga. Han tilpasser verktøyene etter pasientenes behov, med mål om personlig vekst og økt mestring. Han har observert i sin legepraksis at regelmessig bruk av meditasjon og pusteøvelser reduserer symptomene ved sykdom. Resultatene blir økt handlekraft og «empowerment». Jonas vil dele sine erfaringer og råd med oss på konferansen. Vi vil også få demonstrert flere øvelser som du selv kan integrere i din hverdag. Dette blir en spennende avslutning på Høstkonferansen 2019.