Forlaget Lille Måne inviterer til Sandvika, 19.-20. oktober.

Vi har gleden av å introdusere Martina Johansson og Ralf Sundberg, som vil forelese om betennelser, keto og biohacking. Martina kommer til Norge for første gang, hun har skrevet flere bøker om keto og trening, har en av Sveriges mest leste helseblogger og er bioingeniør.

Hvilken betydning har betennelser som underliggende årsak til mange velferdssykdomer? Hvilken rolle kan kostholdet spille?

Dette er spørsmål som Martina og Ralf belyser.

Terje Toftenes fikk i 2009 en alvorlig kreftdiagnose. Han oppdaget noen røde flekker på kroppen. Han trodde det var en allergisk reaksjon på noe han hadde spist eller drukket. Det viste seg å være forstadier til kreft. Symptomene ble lenge oversett, men i 2016 fikk han konstatert en sjelden form for lymfekreft. Han produserer nå en film med navnet «Fri fra kreft». Han kommer til oss å fortelle om prosjektet, og hvilken strategi han valgte som resulterte i at han ble kreftfri.

Karin Hvoslef har i over 40 år arbeidet med prestasjonsfremmende ernæring, for toppidrettsutøvere og for deg og meg. Men hun har også en sterk historie å fortelle om egne kreft. Hvilke strategier kan man velge når man får en slik diagnose? Karin forteller om sine valg gjennom 15 år med behandling.

Daniel Bienik er ernæringsfysiolog ved Skien sykehus, og er bidragsyter til Norsk Tidsskrift for Ernæring. Fra statlig hold har vi i alle år blitt oppfordret til å spise mye korn, mens lavkarbo-forkjempere har sagt det motsatte. Kan vi se på korn med nye øyne når vi tenker på fullkorn? Kan fullkorn være en god kilde til bioaktive stoffer?

Høyskolelektor ved Bjørknes Høyskole, Marit Kolby Zinöcker, kommer rett fra The European Nutrition Conference i Dublin, for å fortelle oss siste nytt om ultraprosessert mat. Dette temaet har ikke fått den oppmerksomheten som vår tids helseutfordringer krever.

Oddveig Myhre er Natural Medical Doctor (NMD) utdannet i USA, og nå praktiserende i Skien på Optimal Helse. Hun har en bredde i tilnærmingen sin ovenfor livsstilhelse, som få andre og ønsker å belyse forskjellene på menn og kvinners helse på årets konferanse. Hva kan dette bety når vi snakker om kosthold, kalorier og ketogent kosthold for hvert kjønn?

Vi har ekstra stor glede av å ønske velkommen til Høstkonferansen som foreleser, Åse-Line Baltzersen. Åse-Line har foretatt en lang helsereise som har bydd på mange store, krevende utfordringer. Denne reisen har imidlertid gjort Åse-Line sterk og kunnskapsrik, og til en fantastisk ambassadør av hvilke forandringer man kan få til med egen innsats og når helsevesenet fungerer som det skal. Foredragets tittel: Fra kaos til ressurs.